BROODJES van Beauraing: een recept van de chef bij de “Brasserie du Biran”
Dit recept is gemaakt van regionale producten zoals Ardens zoutvlees.
Recept:
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 g geraspte harde kaas
- 600g bladerdeeg
- 8 plakjes Ardense worst
- 4 plakjes Ardense ham
- 10 plakjes gerookt spek, fijngehakt
- 6 champignons, in stukjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tomaten, in dunne plakjes gesneden
+ bakpapier
Voorbereiding:
- Rol het bladerdeeg vrij dun uit. Beleg met de ham, worst, spek, tomaten, champignons en uien. Strooi de kaas over de bereiding. Rol op als een worstje.
- Snijd in plakjes van twee centimeter en leg ze op bakpapier op een bakplaat.
- Bak gedurende tien minuten op 200°C.
Serveer met een gemengde salade met vinaigrette en een goed streekbier (bijvoorbeeld Tournée Beaurinoise).
Dit gerecht staat op de kaart van restaurant-brasserie Le Biran (als voorgerecht of als hoofdgerecht)